weerberichtzaterdag 24 en zondag 25 oktober

Het weerbericht voor zaterdag 24 en zondag 25 oktober: overwegend bewolkt met zondag regen

null Beeld

Zaterdag verloopt op de meeste plaatsen overwegend bewolkt. Slechts af en toe weet de zon door het wolkendek heen te breken. In de loop van de middag wordt de bewolking vanuit het zuiden ook wat dikker, waardoor plaatselijk een spat motregen kan vallen. Droge perioden hebben de overhand, maar veel warmer dan een graad of 15 wordt het niet. De zuidenwind neemt in kracht toe en wordt matig tot vrij krachtig boven land, aan zee komt een krachtige wind te staan.

In de avond en nacht naar zondag zorgt een naderende storing voor nog meer bewolking uit het westen. In de loop van de nacht valt in het westen al regen, in het oosten is het nog tot de ochtend droog. De temperatuur daalt naar ongeveer 13 graden, waarmee de wintertijdperiode zacht van start gaat.

Zondag trekt een gebied met regen langzaam van west naar oost over het land. In de middag wordt het vanuit het westen op steeds meer plaatsen droog, maar langs de kust blijven losse buien mogelijk. De temperatuur blijft op ongeveer 13 graden steken, misschien dat het voor de regen uit in het oosten nog iets warmer wordt. Na het weekend zien we weer wat vaker de zon, maar dagelijks houden we kans op buien. De temperatuur ligt ’s middags rond 13 graden, vrij normaal voor deze tijd.

Meer over