WeerberichtZaterdag 23 maart

Het weerbericht voor zaterdag 23 maart: Temperatuur daalt en wind neemt toe

null Beeld Joost van den Broek
Beeld Joost van den Broek

Een noordelijke wind voert de komende dagen minder zachte lucht over ons land aan. De wind neemt zaterdag toe naar matig tot vrij krachtig aan zee, windkracht 3 tot 5. Daarbij bepaalt een vrijwel gesloten wolkendek het weerbeeld. Op sommige plaatsen valt af en toe lichte regen, de zaterdag verloopt echter grotendeels droog.

Met een middagtemperatuur van 9 graden op de Wadden tot 14 in Limburg is het minder zacht dan de afgelopen dagen.

In de avond blijft het bewolkt. In de nacht naar zondag zijn er vooral in het zuiden van het land nog veel wolken en is het soms druilerig. Ten noorden van de grote rivieren klaart het in de nachtelijke uren soms breed op. Tijdens die opklaringen koelt het behoorlijk af; in Groningen, Drenthe en Overijssel tot net iets onder het vriespunt.

De zon heeft op zondag met name in het noorden meer kans om door te breken. Met de zon erbij oogt het vriendelijk, toch wordt het slechts 8 graden in Den Helder tot 12 in het Maastricht.

Op maandag waait er een forse noordwestenwind. De lucht is vrij onstabiel, daardoor ontstaan vooral in de oostelijke helft van het land enkele stevige buien. Tussen de buien door is er ruimte voor zonneschijn. Met op maandagmiddag maximaal 9 graden is het wel vrij koel voor de laatste fase van maart.

Meer over