Weerbericht18 en 19 mei 2019

Het Weerbericht voor zaterdag 18 en zondag 19 mei: warm, maar ook een bui

De opkomende zon achter de Moerdijkbrug. Beeld ANP
De opkomende zon achter de Moerdijkbrug.Beeld ANP

Voor de eerste keer in deze meimaand bereikt het kwik de 20 graden. Zowel zaterdag als zondag wordt het in de middag 20 tot 24 graden. Wel is de atmosfeer onstabiel, dat wil zeggen dat er vrij gemakkelijk buien kunnen ontstaan.

Zaterdag valt er slechts een enkele bui verspreid over het land. De dag verloopt vaak droog en naast bewolking is er genoeg ruimte voor de zon, vooral in de ochtend. De wind is daarbij eerst zwak en veranderlijk, draait in de loop van de zaterdag naar het noordwesten en neemt aan zee toe naar matig, windkracht 3.

Zondag waait de wind zwak tot matig uit noordelijke richtingen. De zon gaat vaak schuil achter de bewolking. In het westen van het land blijft het droog. In het oosten ontstaat op sommige plaatsen opnieuw een bui. Bij een bui is er zondag kans op een klap onweer.

Na het weekeinde blijft de wind uit het noordwesten waaien. Daardoor gaat de middagtemperatuur weer iets naar beneden. Vooral in de kustprovincies is het met maximaal 16 graden en een matige wind van zee koeler. Verder landinwaarts stijgt de temperatuur in de middag naar een graad of 18, een normale waarde voor de tijd van het jaar. Daarbij blijft het licht wisselvallig, met op de meeste dagen kans op een bui. Alleen op dinsdag en woensdag blijft het droog.

Meer over