WeerberichtZaterdag 18 april

Het weerbericht voor zaterdag 18 april: meer bewolking, maar daarna opklaringen

null Beeld ANP
Beeld ANP

Een lagedrukgebied in de buurt van Spanje trekt zaterdag kortstondig naar het noorden. Hierdoor is er tijdelijk meer bewolking, zelfs een bui is niet uitgesloten. Zaterdag blijft het in het noorden van het land wel droog. De zon kan hier van tijd tot tijd nog mooi doorbreken.

In het midden en zuiden van het land is er minder ruimte voor de zon en uit de meest dikke bewolking kan wat regen vallen. In de ochtend is dat vooral in de drie zuidelijke provincies het geval, in de middag kunnen eventuele buien zich nog iets naar het noorden uitbreiden. De noordoostenwind waait zwak tot matig, kracht 2 tot 4, en het wordt maximaal 16 graden aan zee en 20 tot 22 graden in het oosten van het land.

In de nacht naar zondag trekken de wolken weg en klaart het overal op. Een hogedrukgebied boven het noorden van Europa wordt een stuk sterker, waardoor regenwolken voorlopig op afstand blijven. Het koelt daarbij af naar 3 tot 8 graden. Overdag zal de zon van zonsopkomst tot zonsondergang onafgebroken schijnen. Het wordt dan 15 graden in het Waddengebied, in Limburg, loopt de temperatuur op tot 21 graden. De oostenwind is duidelijk aanwezig. Na zondag verandert er weinig. Pas richting het volgende weekend komt er mogelijk weer wat meer bewolking en een enkele bui opzetten.

Meer over