Nieuws

Het weerbericht voor zaterdag 17 juli en zondag 18 juli: aangenaam zomerweer

null Beeld

De uitzonderlijke regen in het stroomgebied van de Maas en Rijn werd de afgelopen dagen veroorzaakt door een stilliggend lagedrukgebied boven Duitsland. Het weersysteem is inmiddels in afgezwakte vorm naar het zuidoosten getrokken en zorgt de komende dagen voor soms fikse buien in het centrale deel van Europa, maar in het stroomgebied van Maas en Rijn valt geen nieuwe regen. Een hogedrukgebied ten westen van Ierland zorgt zelfs voor een herstel van de zomer in onze regio. Aan de flanken van dit hogedrukgebied heeft de wind wel de neiging om vooral uit het noorden te waaien, dus zomerhitte zit er voorlopig niet in.

Zaterdag wordt het 21 of 22 graden in de kustgebieden en 23 tot 25 graden verder landinwaarts. Zondag weet de temperatuur nog een graadje hoger uit te komen.

Na het weekend komt iets minder warme lucht richting ons land. In Groningen en Friesland wordt maandag en dinsdag de 20 graden niet bereikt, landinwaarts gaat dat nog wel lukken. Met niet al te veel wind en flink wat zon is het echter aangenaam zomerweer. Later op de week komt de temperatuur toch weer wat hoger uit. Ook zien we zwakke lagedrukgebieden opstomen. Een enkele regen- of onweersbui is aan het einde van de week dan ook goed mogelijk.

Meer over