WEERBERICHTZaterdag 17 en zondag 18 oktober

Het weerbericht voor zaterdag 17 en zondag 18 oktober: de rust verdwijnt

Beeld Sophia Twigt

De herfstvakantie voor Midden- en Zuid-­Nederland begint ­zaterdag vrijwel windstil. In de vroege ochtend is het op sommige plaatsen koud en vooral landinwaarts zijn enkele mistbanken mogelijk. De wolken bewegen in de ochtend amper. Op de meeste plaatsen verloopt de eerste dag van het weekend droog. Alleen in het westen en noorden is kans op een kortdurend buitje. Naast wolkenvelden komt de zon hier en daar tevoorschijn. Het wordt maximaal 12 graden.

Zondag kan er overal in ons land een enkele bui voor­komen. De zon breekt soms door. De wind waait zondagmiddag zwak tot matig uit het westen tot noordwesten. De maximumtemperatuur ligt ­opnieuw rond 12 graden.

Na het weekend verdwijnt de rust in de atmosfeer want een diepe depressie nadert ons land. Een aanwakkerende zuidelijke wind op maandag kondigt een weersverandering aan. Op maandag blijft het vrijwel droog met wisselende bewolking en soms zonneschijn. De temperatuur is nog vrij laag voor midden oktober.

Vanaf dinsdag gaat zowel ’s nachts als overdag de temperatuur omhoog, een stevige wind houdt het echter fris. Het weerbeeld wordt onbestendig met dagelijks een tijdje regen of buien. Voor de zon is weinig ruimte op dinsdag, maar de ­dagen daarna breekt ze wel af en toe door.

Meer over