WeerberichtZaterdag 11 mei

Het weerbericht voor zaterdag 11 mei: droge fase begint

null Beeld Joost van den Broek
Beeld Joost van den Broek

In het noorden van het land begint zaterdag een droge periode. Het weer in het zuiden staat nog onder invloed van een lagedrukgebied, daar is het nog even wachten op de droge fase. Het lagedrukgebied trekt via de Ardennen naar het midden van Duitsland. Daardoor zijn er in de zuidelijke helft van het land op zaterdag aanvankelijk veel wolken, met vooral in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg enige tijd regen of motregen. In het uiterste zuiden van Limburg kan plaatselijk veel regen vallen, ongeveer 20 mm. In de loop van de zaterdagmiddag wordt het uiteindelijk ook in de heuvels van Limburg droog. Met een middagtemperatuur van 12 tot 14graden en een toenemende noordelijke wind is het vrij fris voor de tijd van het jaar.

Zondag blijft het hoogstwaarschijnlijk in het hele land droog. De zon schijnt van tijd tot tijd, de meeste zonuren zijn weggelegd voor de kuststreken. Verder landinwaarts zijn meer stapelwolken te zien. De temperatuur blijft opnieuw steken bij 14graden.

Volgende week wordt het weer bepaald door een hogedrukgebied en blijft het tot en met donderdag bijna in het hele land overwegend droog. De wind draait geleidelijk naar het noordoosten en daardoor stijgt de middagtemperatuur naar 17 tot 20graden. De nachten zijn nog wel vrij koel.

Meer over