Nieuwsweersverwachting

Het weerbericht voor zaterdag 11 april: tot maandag warm

null Beeld BSR Agency
Beeld BSR Agency

Zaterdag start vooral in het noordoosten fris. Op diverse plaatsen liggen de minima iets boven nul, aan de grond kan het licht vriezen. In de loop van de ochtend loopt de temperatuur snel op als de zon gemakkelijk door de aanwezige sluierwolken schijnt. Uiteindelijk wordt het op de meeste plaatsen warm met maxima tussen 20 en 23 graden. In het uiterste noorden en op de Wadden wordt het een paar graden koeler.

Zondag is voorlopig de laatste warme dag in de serie. ’s Ochtends hebben we nog een mix van zon en sluierwolken, in de loop van de middag ontstaan steeds meer stapelwolken. Bij temperaturen van 18 tot plaatselijk 24 graden groeit een enkel exemplaar uit tot een bui, mogelijk pittig met kans op onweer. De buien zijn de voorbode voor de komst van koudere lucht.

Een hogedrukgebied neemt plaats boven de Britse Eilanden, waardoor bij ons maandag een stevige noordenwind komt te staan. Niet alleen voor het gevoel is het maandag flink kouder, ook de thermometers wijzen niet meer aan dan 9 tot 11 graden. ’s Ochtends valt daarbij wat regen in het zuiden, in het noorden is in de namiddag een buitje mogelijk.

Ook dinsdag is het frisjes, wel is er minder wind. De kans op een buitje in het noorden blijft. Vanaf woensdag gaat het kwik weer flink omhoog.

Meer over