Het weerZaterdag 1 en zondag 2 juni

Het weerbericht voor zaterdag 1 en zondag 2 juni: tropisch, zonder al te veel regen

Juni is voor de meteorologen de eerste maand van de zomer. De eerste dagen van juni gaan meteen zomers van start. Zaterdag beleven we waarschijnlijk de eerste zomerse dag van het jaar. Met veel zonneschijn en weinig wind stijgt de temperatuur op veel plaatsen in ons land naar 25 of 26 graden. In het noorden wordt het 23 of 24 graden. Door een aanlandige wind is het langs de stranden iets frisser. Het blijft de hele zaterdag droog.

Zaterdagavond is het lang warm, pas in de nacht naar zondag koelt het af tot omstreeks 15 graden. Op zondag wordt met een matige zuidelijke wind nog warmere lucht aangevoerd. Aan het einde van de zondagochtend is het op veel plaatsen al ruim 25 graden. Zondagmiddag ligt het kwik landinwaarts tussen 28 en 31 graden. Met 30,0 graden of meer is sprake van de eerste tropische dag van het jaar. Wel ontstaat in de zeer warme lucht in de late middag en avond op een enkele plaats mogelijk een regen- of onweersbui. De kans op een bui is echter erg klein.

Het zeer warme weer is van korte duur, want op maandag stroomt met een zuidwestenwind minder warme lucht met buien over ons land. Dinsdag en de dagen daarna blijft de lucht onstabiel met naast geregeld zon ook een paar buien. Met maxima van 18 tot 26 graden is het minder warm.

Meer over