WeerWoensdag 18 november

Het weerbericht voor woensdag: prachtige herfstdag

null Beeld

Met een stevige zuidelijke stroming wordt droge en zachte lucht vanuit Zuid-Europa naar Nederland geblazen. Zonnige ­perioden worden afgewisseld door enkele wolkenvelden en het blijft droog. De middagtemperatuur loopt op naar circa 13 graden in het noorden tot 16 graden in delen van Brabant en Limburg. In het zuid­oosten zullen regionaal weer enkele datumrecords sneuvelen, al blijft het landelijk warmterecord (17,4 graden in Maastricht, uit het jaar 1926) wel overeind staan. In de nacht naar donderdag raakt het geleidelijk ­bewolkt en later gaat het enige tijd regenen. Dit regengebied, gekoppeld aan een koufront, kondigt veel koudere lucht aan.

Donderdag overdag is het wisselend bewolkt en valt nog een enkele bui. De temperatuur komt niet hoger uit dan 10 tot 11 graden. Daarbij komt een stevige westelijke tot noord­westelijke wind te staan, aan zee mogelijk hard, windkracht 7. In de nacht naar vrijdag neemt de wind af en kan het flink afkoelen, land­inwaarts lokaal tot net boven het vriespunt. Aan de grond kan het een graadje vriezen.

Vrijdag overdag is er een afwisseling van zon en wolkenvelden en valt een enkele bui. De temperatuur blijft dan steken op maximaal een graad of 8.

Meer over