WeerWoensdag 13 mei

Het weerbericht voor woensdag: enkele buien

null Beeld Sophia Twigt
Beeld Sophia Twigt

Tussen een hogedrukgebied ­boven de Atlantische Oceaan en een lagedrukgebied boven Scandinavië staat bij ons een noord- tot noordwestenwind. De lucht is ­afkomstig uit de poolstreek waardoor de temperatuur veelal onder de normale waarden blijft. Na een frisse start van woensdag, met lokaal lichte vorst, neemt vanuit het westen de bewolking toe. Buien op de Noordzee trekken geleidelijk het westen van het land binnen, lokaal met korrelhagel. De buien breiden zich in de loop van de middag naar het oosten van het land uit. Achter de buien klaart het op en schijnt de zon geregeld. Het wordt ’s middags 12 tot 15 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind.

Na een koele nacht blijft het donderdag droog en er zijn perioden met zon. Het kwik stijgt naar 13 graden in het noorden tot 16 graden in het zuiden van het land. Na donderdag blijft het droge weer aanhouden, maar door de aanvoer van polaire lucht blijft het fris in ­Nederland.

Vrijdag en in het weekend loopt de temperatuur op naar 13 tot 17 graden. Naast wolken­velden schijnt de zon regelmatig en bij een zwakke tot hooguit matige noordwestenwind, voelt het buiten lenteachtig aan. In de nacht en vroege ochtend kan het aan de grond plaatselijk licht vriezen.

Meer over