Weerwoensdag 21 april

Het weerbericht voor woensdag: bewolkt, met zon in de loop van de dag

Een band met bewolking en op sommige plaatsen lichte regen trekt in de loop van de woensdag van noord naar zuid over land.

null Beeld

Naast bewolking is er genoeg ruimte voor de zon. In de ochtend schijnt ze vooral in het midden en zuiden van het land van tijd tot tijd, in de middag breekt de zon ook in de noordelijke provincies door.

Door een opstekende noordenwind is het met in de middag 11 graden in het noorden tot 16 graden in het zuiden van het land iets minder zacht dan de afgelopen dagen.

Nadat de band met bewolking ons land is gepasseerd, stijgt de luchtdruk onder invloed van een in kracht toenemende hogedrukgebied. De kern van dit hogedrukgebied wordt boven de Britse Eilanden verwacht.

Voor mensen die van zon en warmte houden, is de positie van het hogedrukgebied vrij ongunstig. Want aan de oostzijde van het hogedrukgebied houdt de noordelijke wind ook donderdag en de dagen daarna stand. De wind blaast koude lucht afkomstig van de Noordpool richting ons land.

Op donderdag wordt het in de middag met moeite 10 graden. Vrijdag en in het weekend staat er iets minder wind en dan kan het kwik net een paar graden hoger uitkomen. Het blijft wel grotendeels droog, maar de zon wordt geregeld afgeschermd door uitgestrekte wolkenvelden.

Meer over