Weerberichtwoensdag 8 april

Het weerbericht voor woensdag 8 februari:nog even zon en warmte

null Beeld Colourbox
Beeld Colourbox

Hogedrukgebieden zijn voorlopig goed aanwezig boven West- en Centraal-Europa. ­Zodra de ene kern via Duitsland en Polen verder naar het oosten trekt, komt alweer een nieuw systeem vanaf de oceaan naar Nederland. ­Alleen tijdens de wisseling van deze hogedrukgebieden hebben we wat meer te maken met aanvoer vanaf de koude Noordzee. Vooral in de kustprovincies geeft dat wat lagere temperaturen en soms trekken er ook wat wolkenvelden over.

Woensdag gebeurt dat laatste ook, maar de zon krijgt over het ­algemeen toch flink ruimte om te schijnen. Landinwaarts wordt het dan ook goed warm. Het wordt 20 graden in het noorden van ­Friesland tot 25 graden in delen van Brabant en Limburg. Op de Waddeneilanden is het iets frisser en langs de westkust steekt in de middag een zeebriesje op.

In de nacht naar donderdag koelt het in het binnenland af tot een graad of 7. Later trekken vanuit het noorden wolken over het land, die donderdagochtend nog aanwezig zijn. ’s Middags schijnt de zon vaker. In het zuiden wordt het nog 20 tot 23 graden, elders 15 tot 19 graden.

Vrijdag zien we deze tweedeling ook nog, zaterdag wordt het ook in het noorden warmer, met later op de dag landinwaarts mogelijk een bui.

Meer over