WeerberichtWoensdag 5 juni

Het weerbericht voor woensdag 5 juni

Wisselvallig weer op Strand van Kijkduin in Den Haag. Beeld Martijn Beekman
Wisselvallig weer op Strand van Kijkduin in Den Haag.Beeld Martijn Beekman

Het is aanhoudend wisselvallig doordat de grens van warme en minder warme lucht precies boven Nederland ligt. De verschillen zijn daardoor nogal groot, vooral woensdag. Wolkenpartijen met soms ook regen trekken op woensdagochtend van zuid naar noord. Er zijn plaatsen waar het geruime tijd droog blijft met nu en dan zonneschijn. De temperatuurverschillen zijn groot, zo wordt het in de westelijke provincies maximaal 17 tot 19 graden, terwijl het in het oosten met 25 tot 29 graden zomers warm is. Later op de woensdag betrekt het vanuit het zuiden en verplaatsen mogelijk zware regen- en onweersbuien zich langzaam naar het noorden.

Donderdagochtend zijn de buien via de Waddeneilanden weggetrokken. Het blijft vaak droog en de zon schijnt van tijd tot tijd, maar een ­enkele bui kan ook ontstaan. Met maxima van 18 tot 21 graden en een matige zuidwestenwind is het minder warm.

Vrijdag wordt het door een aflandige wind warmer. ’s Middags wordt het 23 tot 25 graden. Daarbij is het een tijdlang droog en zonnig, later neemt de kans op stevige ­onweersbuien opnieuw toe. In het weekend blijft het vrij veranderlijk.

Meer over