Het weerberichtWoensdag 29 mei

Het weerbericht voor woensdag 29 mei: wisselvallige Hemelvaart

null Beeld ANP
Beeld ANP

Tot en met vrijdag is het nog vrij veranderlijk. Woensdag levert een hogedrukgebied boven ons land op veel plaatsen droog en vrij zonnig weer op. In de vroege ochtend is het fris, met het kwik op veel plaatsen aan de grond rond het vriespunt. Met veel zon stijgt de temperatuur op woensdagmiddag naar ongeveer 17 graden.

De wind is eerst zwak en veranderlijk, in de loop van de woensdag komt de wind vanuit het zuiden tot zuidwesten en trekt aan naar matig, windkracht 3. Het toenemen van de wind kondigt de nadering van een storing vanuit het westen aan. In Zeeland wordt de atmosfeer op woensdagavond al onstabiel en kan er een bui vallen.

De storing passeert ons land op Hemelvaartsdag in de loop van de ochtend met veel bewolking en een enkele bui. Donderdagmiddag en -avond blijft het op de meeste plaatsen droog en breekt de zon af en toe door. De temperatuur ligt op Hemelvaartsdag rond de 18 graden en dat is een normale waarde voor eind mei. Vrijdag is in het noorden van het land nog een enkele bui mogelijk, maar op veel plaatsen verloopt de dag droog.

In het weekend verschijnt een nieuw hogedrukgebied op de weerkaart. Door dit mooiweersysteem wordt met een zuidelijke wind zeer warme lucht aangevoerd, zondagmiddag ligt het kwik landinwaarts ruim boven de 25 graden.

Meer over