weerberichtwoensdag 29 juli

Het weerbericht voor woensdag 29 juli: tropische dagen op komst

Door een westelijke wind is het woensdag vrij fris zomerweer. Het blijft droog en de zon schijnt geregeld. Alleen in het noorden is kans op een bui. De temperatuur stijgt in de middag tot 18 graden op de Wadden en 23 in Limburg. De westelijke wind waait eerst matig boven land tot vrij krachtig aan zee, later op de dag neemt de wind in kracht af. Het afnemen van de wind hangt samen met de komst van de kern van een hogedrukgebied. Het centrum van het mooiweersysteem ligt donderdag in onze omgeving, daardoor staat er weinig wind.

Na een koele nacht met een minimumtemperatuur van omstreeks 10 graden wordt het donderdagmiddag bij een zwakke veelal aflandige wind 22 graden in het noorden tot 27 graden in het zuiden van het land. Daarbij komt de zon vaak tussen de stapelwolken tevoorschijn en is het overal in het land droog.

De nacht naar vrijdag verloopt fris, maar vervolgens schiet het kwik vrijdag overdag met veel zonneschijn omhoog. Vrijdagmiddag wordt het 28 tot 33 graden. Tropisch warm is het ook zaterdag in het zuidoosten van het land, maar zodra de wind vanuit het westen gaat waaien, daalt de temperatuur. Vanaf zondag wordt het maximaal 24 graden en is de kans op een bui aanwezig.

Meer over