Het Weer22 mei 2019

Het weerbericht voor woensdag 22 mei: wolken verdwijnen en op sommige plaatsen zon

De barometerstand stijgt dankzij een hogedrukgebied dat woensdagavond boven België wordt verwacht. Het hogedrukgebied ligt ­vrijdag boven het oosten van ­Europa.

De zon komt op soms al tervoorschijn.  Beeld BELGA
De zon komt op soms al tervoorschijn.Beeld BELGA

In Nederland is dan de weg vrijgemaakt voor een paar storingen. Tot vrijdag is het weerbeeld onder invloed van dit gebied. Door de hoge luchtdruk verdwijnen de wolken in de loop van de woensdag. De zon komt op woensdagochtend al in het westen van het land tevoorschijn, woensdagmiddag zijn er overal flinke perioden met zon. Door de matige noordwestenwind stijgt het kwik op woensdag echter niet verder dan 14 graden vlak aan zee en 18 verder landinwaarts.

Donderdag en vrijdag wordt het in de middag iets aangenamer met vooral in de oostelijke provincies 20 of 21 graden. Aan het strand is het door een matige aanlandige wind frisser. Donderdag blijft het nog droog en schijnt de zon geregeld.

Vrijdag is de kans op een bui ­groter en gaat de zon vooral in het zuidoosten vaker schuil achter de bewolking.

In het laatste weekend van mei is het licht wisselvallig. met zaterdag soms zon en verspreid over het land ook een bui, maar het is vaak droog.

De temperatuur blijft steken op 18 graden steken. Zondag trekt een zone met bewolking en regen van west naar oost over Nederland.

Meer over