WeerberichtWoensdag 18 februari

Het weerbericht voor woensdag 19 januari: perioden met zon

null Beeld ANP
Beeld ANP

Na het buiige weer van afgelopen nacht belooft het vandaag een vrij droge dag te worden. De laatste regen trekt snel naar het oosten weg en er volgt een afwisseling van zon en wolken. Het blijft overwegend droog en de temperatuur stijgt naar 7 graden. Er staat een vrij krachtige, aan zee krachtige westenwind. In de nacht koelt het af naar 4 tot 7 graden en is het meest bewolkt.

Donderdag is het grotendeels bewolkt en valt plaatselijk wat regen of motregen. Bij een matige tot krachtige westelijke wind wordt het in de middag een graad of 10. Later op de dag trekt een gebied met buiige neerslag oostwaarts over het land. Daarbij is kans op onweer en vooral aan zee kunnen windstoten voorkomen tot 90 km/uur.

Vrijdag is het overwegend droog en zijn er perioden met zon. Er waait een matige, aan zee krachtige westenwind. Het wordt een graad of 9. Het weekend staat in het teken van overwegend grijs weer en er zijn perioden met regen en soms stevige buien. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig, aan zee krachtig. De temperatuur stijgt in het weekend naar waarden rond 11 graden. Het zijn dus geen ideale omstandigheden voor de carnavalsvierders in het zuiden van het land. Het is de vraag of alle carnavalsactiviteiten kunnen doorgaan.

Meer over