WeerWoensdag 18 maart

Het weerbericht voor woensdag 18 maart: wisselend bewolkt

null Beeld ANP
Beeld ANP

Het weer is rustig en op veel plaatsen kunnen we genieten van de zon. Toch krijgen we een dipje in de vorm van meer ­bewolking en wat regen. Woensdag begint vooral in het midden en ­zuiden vrij zonnig, maar vanuit het noorden neemt de bewolking toe. De bewolking breidt zich geleidelijk verder uit naar het zuiden. Het is ronduit zacht met een temperatuur van 11 graden in het noorden tot plaatselijk 17 in Limburg. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig langs de kust. In de avond en nacht is het grotendeels bewolkt en koelt het af naar 6 of 7 graden.

Donderdag is er veel bewolking, ­alleen in het zuidoosten kan ’s ochtends de zon nog even doorbreken. Plaatselijk kan er wat regen vallen. Het wordt een stuk frisser met 8 tot maximaal 14 graden in het zuidoosten van het land.

Vrijdag zien we ­vaker de zon, maar lokaal kan wat regen vallen. De wind draait naar het noordoosten en de maxima liggen rond 10 graden.

In het weekend krijgt de zon opnieuw de hoofdrol, maar in de middag ontstaan stapelwolken. De wind draait naar het oosten en wordt matig tot vrij krachtig langs de kust. De temperatuur ligt rond 10 graden. In de nacht en vroege ochtend kan het vooral in het binnenland vriezen.

Meer over