WeerberichtWoensdag 14 augustus

Het weerbericht voor woensdag 14 augustus: Hollandse luchten

null Beeld ANP / Robin Utrecht
Beeld ANP / Robin Utrecht

Het valt woensdag wel mee met de buien. De zon schijnt geregeld en het blijft op veel plaatsen een groot deel van de dag droog. In enkele regio’s is een kortdurende bui mogelijk. Met in de middag 19 tot 22 graden en een matige zuidwestenwind is het in de zon best aangenaam zomerweer. In de loop van de dag schuiven vanuit het zuidwesten meer wolken voor de zon. In de avonduren is het vooral in de westelijke provincies meest ­bewolkt en soms regenachtig. In de nacht naar donderdag trekken buien van west naar oost over het land, sommige met onweer.

Donderdag komen er eerst enkele (onweers)buien voor. Er is ook ruimte voor de zon. Het wordt in de middag opnieuw maximaal 22 graden. De matige tot vrij krachtige westelijke wind maakt het wel fris.

Op vrijdag blijft het zo goed als droog en is de zon vaak te zien. Met hooguit 21 graden ligt het kwik rond de normale waarde voor half augustus. De zuidwestenwind waait hooguit matig, windkracht 3 of 4.

In het weekend blijft het wisselvallig. De meeste buien en wind worden op zaterdag verwacht.

Zondag is het weerbeeld als een schilderij van een Hollandse meester: mooie stapelwolken aan een blauwe hemel met in de verte een donkere regenwolk.

Meer over