WeerberichtWoensdag 13 november

Het weerbericht voor woensdag 13 november: wisselvallig met een wazig zonnetje

Het eerste deel van deze maand is behoorlijk nat verlopen. Normaal valt er over de hele maand november ongeveer 80 mm regen. Tot nu toe is vooral in de noordwestelijke helft van het land al ruim 40 mm geregistreerd.

null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

Woensdag komen verspreid over het land (soms flinke) buien voor. Tussendoor klaart het hier en daar fel op. In de loop van de woensdag verlaten de buien via het noordoosten ons land. In de namiddag en avond is het op veel plaatsen droog en klaart het breed op. Het wordt woensdagmiddag ongeveer 8 graden bij een matige westelijke wind.

Later op de avond en in de nacht naar donderdag neemt de bewolking in het zuiden van het land toe. Het koelt af naar 3 graden. Donderdag begint op veel plaatsen droog en in het noordoosten met een wazig zonnetje. Alleen in het zuidwesten van het land is het zwaar bewolkt en soms druilerig. De bewolking, met nu en dan motregen, breidt zich in de loop van de dag uit over de westelijke provincies. In het noordoosten blijft het meestal droog. De temperatuur blijft bij een graad of 7 steken en daarbij waait een ­matige oostelijke wind.

Vrijdag en in het weekend krijgt de zon weinig ruimte. Het blijft ­grotendeels droog, regionaal valt een beetje regen.

Meer over