Service

Het weerbericht voor woensdag 11 mei: warm weer op komst

Redactie
null Beeld Sophia Twigt
Beeld Sophia Twigt

Met een soms stevige westenwind wordt tijdelijk wat koelere lucht aangevoerd met donderdag en vrijdag maxima van 16 tot 20 graden. In het weekend gaat het kwik weer omhoog en begin volgende week is grote kans op hoge temperaturen van 23 tot 28 graden. Er is zelfs een kleine kans dat het landinwaarts lokaal 30 graden wordt.

Deze woensdag start in grote delen van het land zonnig. In het noordwesten en noorden komen meer wolken voor en vooral in het (uiterste) noordwesten is in de middag kans op wat regen. Er waait een stevige wind uit het westen tot zuidwesten en het wordt 18 graden in Alkmaar tot lokaal 25 graden in Limburg. In de avond en nacht naar donderdag trekt een regengebied over het land.

Donderdag trekt de regen naar het oosten weg. Het weerbeeld bestaat de rest van de dag uit een mix van wolken en zon. Er waait een matige tot aan zee krachtige westenwind. Met 15 graden op Vlieland tot (ruim) 20 in het zuidoosten is het duidelijk kouder dan afgelopen dagen.

Vrijdag wordt een droge dag. Verder is het weerbeeld vergelijkbaar met dat van donderdag. Het weekend verloopt flink zonnig en met zonkracht 5 of 6 kan je huid al na een kwartiertje verbranden als je geen zonnebrandcrème gebruikt.

Meer over