Het weer1 april 2020

Het weerbericht voor woensdag 1 april: het wordt stilaan warmer

Zonneschijn op Zandvoort.  Beeld BSR Agency
Zonneschijn op Zandvoort.Beeld BSR Agency

Na een koude nacht zien we op woensdag de bewolking vanuit het noorden geleidelijk toenemen. Er kan een enkele bui uit vallen. Voor de bewolking uit schijnt de zon en vooral in het zuidoosten blijft het nog een lange tijd zonnig. Het wordt ’s middags 8 tot 11 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind.

In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen en liggen de minima net boven of rond het vriespunt. Na een frisse start is er op donderdag een mix van zon en wolken. Een enkele wolk kan uitgroeien tot een bui, maar veel neerslag wordt er niet verwacht. In de middag wordt het 9 of 10 graden. Er staat een matige tot langs de kust vrij krachtige westenwind, kracht 3 tot 5.

Vrijdag blijft het op een enkele bui na droog en zien we de zon met enige regelmaat schijnen. De temperatuur loopt op naar 9 graden.

In het weekend laten de weermodellen een weeromslag zien. De wind draait naar het zuiden waarna de aanvoer van zachte lucht op gang komt. Op zaterdag wordt het op veel plaatsen al 12 of 13 graden met flink wat ruimte voor de zon, zondag kan de temperatuur oplopen naar 16 tot 20 graden, in het zuiden van het land. De zon schijnt volop, maar soms trekken er wolkenvelden over.

Meer over