WeerberichtVrijdag 23 november

Het weerbericht voor vrijdag: veelal droog en hier en daar zonnig

De zon schijnt door de bomen in de Loonse en Drunense Duinen.Beeld ANP

De invloed van een hogedrukgebied boven het zuiden van Scandinavië neemt geleidelijk af. Daardoor daalt de luchtdruk. Op de barometer is vrijdagmiddag nog ongeveer 1016 hectopascal af te lezen. Zaterdag bereikt de luchtdruk de laagste waarde van de komende periode, zo’n 1010 hectopascal, want dan trekt een lagedrukgebied over ons land.

Vrijdag is de invloed van het hogedrukgebied nog merkbaar. Het is een tamelijk rustige novemberdag met in de vroege ochtend hier en daar mist en lage bewolking. Wat ­regen is in de ochtend in het zuidwesten van het land mogelijk, op veel plaatsen blijft het echter de hele dag droog. In de loop van de dag wordt het in sommige delen van het land vrij zonnig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 5 graden in Groningen tot 9 in Limburg.

Het weer in het laatste weekend van ­november komt onder de regie van een lagedrukgebied. Het slechtweersysteem trekt op zaterdag van zuid naar noord over ons land. Het is vaak bewolkt met van tijd tot tijd ­regen of motregen. Alleen in het noorden gaat de zaterdag droog en met een wazige zonnetje van start. Zondag regent het in sommige regio’s nog af en toe. Later op de zondag blijft het bijna overal droog. Met maximaal 6 graden en een matige oostenwind verloopt het komende weekend waterkoud.

Meer over