WeerVrijdag 16 oktober

Het weerbericht voor vrijdag: rustig herfstweekend

null Beeld

Een hogedrukgebied is op de weerkaart boven de Britse ­eilanden te vinden en bepaalt vrijdag en zaterdag het weerbeeld. De luchtdrukverschillen boven ­Nederland zijn klein, waardoor er weinig wind staat, hooguit windkracht 3. De wind komt vrijdag vooral uit het noorden tot noordoosten.

Zaterdag later op de dag komt de wind uit het noordwesten. Met ­weinig wind verplaatsen de wolken zich traag door de lucht. Naast wolkenvelden is de zon van tijd tot tijd te zien. Op de meeste plaatsen blijft het droog, alleen in de noordelijke helft van het land is zaterdag kans op een bui. De temperatuur ligt tot en met het weekend aan de lage kant voor de tijd van het jaar. In de nacht en vroege ochtend zijn land­inwaarts vorst aan de grond en mistbanken mogelijk, overdag wordt het met moeite 12 of 13 graden.

Het hogedrukgebied trekt op zondag naar de Alpen met als gevolg een dalende luchtdruk en in heel ­Nederland grote kans op een bui. De herfstvakantie voor Midden- en Zuid-Nederland begint dit weekend dus rustig en vrijwel droog, maar vanaf zondag kan het regenen.

Na het weekend wakkert een zuidwestenwind aan, daardoor is het maandag vrijwel droog, maar valt in de dagen erna enige tijd regen.

Meer over