WeerVrijdag 4 december

Het weerbericht voor vrijdag: onstuimig maar droog

De afgelopen dagen waren overwegend grijs en regenachtig. Daar komt verandering in. Vooral in de middag krijgt de zon meer ruimte en dat maakt het beeld meteen een stuk vriendelijker. In de kustgebieden kan evenwel nog een enkele bui vallen. Verder is het onstuimig met een matige tot krachtige zuidenwind, kracht 4 tot 6, langs de kust mogelijk af en toe hard met windkracht 7. Aan zee zijn zware windstoten mogelijk tot 75 km/u. Het wordt een graad of 7. In de nacht naar zaterdag blijft het droog en de opklaringen worden steeds breder. Daarin kan de temperatuur zakken tot het vriespunt, met name landinwaarts kan het een graadje vriezen. Verder is een enkele mistbank mogelijk.

Zaterdag overdag schijnt de zon ­geregeld en op de meeste plaatsen blijft het droog. Met een matige ­oostenwind wordt koudere lucht aangevoerd, waardoor de middagtemperatuur blijft steken op een graad of 4. In de nacht naar zondag gaat het vervolgens op meer plaatsen licht vriezen.

Zondag begint fris maar met zon. Later op de dag neemt de bewolking vanuit het oosten toe en volgt mogelijk regen. Zondagavond is in Limburg natte sneeuw mogelijk.

Meer over