Het weerVrijdag 2 november

Het weerbericht voor vrijdag: nattigheid in het noorden

Beeld ANP

Een westelijke stroming voert op vrijdag wisselende wolkenluchten met een aantal buien over ons land aan. De noordelijke provincies krijgen de meeste nattigheid. In het zuiden blijft het vaker droog. In de loop van de dag breekt vanuit het westen de zon op steeds meer plaatsen goed door en neemt het aantal buien af. In het noorden is tot de avond nog een bui mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 11 graden en dat is de normale waarde voor begin november. De wind is eerst matig tot vrij krachtig aan zee en zwakt later af.

Op vrijdagavond en -nacht is het droog, vrijwel windstil en klaart het breed op. Daardoor koelt het behoorlijk af. De minimumtemperatuur loopt uiteen, van rond het vriespunt in het oosten van het land tot 3 graden aan zee.

In de vroege ochtend van zaterdag is het vrij koud en komen er mogelijk mistbanken en nevel voor. Met veel zonneschijn en slechts een paar hoge wolkensluiers stijgt de temperatuur in de middag naar een graad of 11. Daarbij waait een zwakke tot matige zuidelijke wind. Na opnieuw een koude, droge en heldere nacht is het zondag vrij zonnig. Met een zuidelijke wind wordt milde lucht aangevoerd. Het wordt zondagmiddag 12 tot 15 graden. Na het weekend blijft het droog. De nachten verlopen minder koud en de middagtemperatuur gaat omhoog naar 13 tot 17 graden.

Meer over