WeerVrijdag 29 januari

Het weerbericht voor vrijdag: koude lucht wint

null Beeld

De grens tussen koude en zachte lucht ligt vandaag precies boven het noordoosten van het land. Daardoor wordt het in Groningen met moeite 3 graden en is er kans op natte sneeuw. Op de meeste plaatsen is het echter vrij mild, met een maximumtemperatuur van 8 tot 10 graden. Het blijft de hele vrijdag bewolkt en het regent of motregent van tijd tot tijd.

Vanavond en in de nacht naar zaterdag wint de koude lucht terrein. Er komen nog steeds buien voor, maar doordat de temperatuur daalt tot rond of enkele graden onder het vriespunt, is er bij sommige buien kans op (natte) sneeuw. Het kan in de nacht en zaterdagochtend ook glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten.

Zaterdag beperken de buien zich tot de zuidelijke provincies. In het noorden breekt de zon af en toe door en blijft het droog. Met maximaal 1 tot 3 graden is het op veel plaatsen een stuk kouder dan op vrijdag.

Zondag blijft het in het hele land droog. Voor 10.00 uur vriest het licht, in de middag dooit het een paar graden. Met een noordelijke wind wordt heldere lucht aangevoerd met geregeld zonneschijn.

Na het weekend is het eerst een paar dagen koud en wisselvallig, met kans op regen of natte sneeuw. Op woensdag gaat de temperatuur waarschijnlijk weer iets omhoog.

Meer over