Het weer10 april 2020

Het weerbericht voor vrijdag: iets koeler en kans op bewolking

Een winkelmedewerker geniet van de zon op het Muntplein in Amsterdam.  Beeld ANP
Een winkelmedewerker geniet van de zon op het Muntplein in Amsterdam.Beeld ANP

De temperatuur is bijzonder hoog voor de tweede week van april, waardoor diverse warmterecords konden worden bijgeschreven in de klimaatboeken. Nu de wind uit het noordoosten waait, is de warmste lucht uit ons land verdreven, wat vooral in de noordelijke provincies goed te merken is.

Vrijdag wordt het in het noorden slechts een graad of 14, in het zuiden is 20 of 21 graden nog mogelijk. Er is vrij veel zon, maar er drijven vooral in het noorden sluierwolken over.

In het paasweekend stijgt de temperatuur, omdat de wind draait naar het zuidoosten. Het wordt zaterdag 18 graden in het noorden tot lokaal 22 graden in het zuidoosten. Er is een mix van zon en sluierwolken; opnieuw zijn de meeste wolken in het noorden van het land.

Zondag draait de wind in de loop van de dag naar het westen, waardoor de warme lucht opnieuw wordt verdreven. Vooral landinwaarts wordt het eerst nog 20 tot 23 graden met in de middag enkele stevige buien.

Paasmaandag is het dan gevoelig frisser met maxima tussen 8 en 14 graden. Het blijft op een enkele bui na droog en er zijn perioden met zon.

Daarna keert het zonnige en droge weer terug. De wind draait naar het oosten en daarmee wordt warmere lucht aangevoerd. De nachten kunnen fris verlopen met minima rond het vriespunt.

Meer over