WeerVrijdag 20 november

Het weerbericht voor vrijdag: eindelijk wat kou

Tot nu toe is het deze maand erg zacht geweest. Op meerdere dagen liep de temperatuur op tot recordwaarden. Daar is deze vrijdag absoluut geen sprake van. De temperatuur blijft steken op 8 of 9 graden. 

Voor de tijd van het jaar is dit een normale waarde, maar het zal toch even wennen zijn. De zon breekt wel geregeld door en het blijft in een groot deel van het land droog. Alleen in het noorden valt nog een enkele bui. De wind draait bij het naderen van een regenstoring wel naar het zuidwesten en is boven land matig, kracht 3 tot 4 en aan zee soms vrij krachtig, kracht 5. De regenstoring zal ons pas in de avond en nacht naar zaterdag bereiken. Veel regen lijkt er overigens niet te gaan vallen. De temperatuur komt op minimaal 5 graden uit. 

Zaterdag is het bewolkt en plaatselijk valt een beetje regen of motregen. De temperatuur gaat weer iets omhoog en bereikt in de middag een waarde van 10 of 11 graden. 

Zondag valt vooral in het zuiden nog wat regen, in het noorden is het droog met wat zon. Na het weekend overheerst de bewolking, al lijkt het meestal droog te blijven. Onder de bewolking blijft de temperatuur in de nachten ruim boven nul en overdag wordt het 10 of 11 graden. Later in de week wordt het mogelijk iets frisser.

Meer over