WeerVrijdag 21 augustus

Het weerbericht voor vrijdag: einde aan hittegolf

null Beeld

De temperatuur ligt vrijdagochtend vrij hoog, doordat we in een vochtige en warme luchtsoort zitten. Het is echter tegelijkertijd bewolkt, waardoor de temperatuur maar langzaam oploopt. In de loop van de middag is er vanuit het westen meer ruimte voor de zon. Met de zon erbij komt loopt de temperatuur op naar 24 graden aan de kust tot 28 graden landinwaarts. De wind draait naar het zuidwesten en is matig van kracht. 

Zaterdag trekt de wind even flink aan en wordt hij matig tot vrij krachtig, en aan de kust krachtig en mogelijk even hard van kracht. Deze wind hangt samen met een depressie die vanaf de Britse Eilanden naar de Noorse Zee trekt. Een uitloper hiervan beweegt zaterdag over Nederland. Het is hierbij wisselend bewolkt en gedurende de dag vallen enkele buien. 

Ook zondag is dit het geval. Wolken wisselen opklaringen af en er valt verspreid over de dag een bui. De temperatuur gaat dit weekend flink omlaag, waardoor er een einde komt aan de regionale hittegolf. Waar het zaterdag nog een graad of 24 wordt, liggen de maxima op zondag rond 20 graden. 

Na het weekend blijft het wisselvallig. De maxima veranderen weinig, die liggen ook dan rond 20 graden. We hebben dan te maken met echt Nederlands zomerweer.

Meer over