WeerVrijdag 4 september

Het weerbericht voor vrijdag: een rustig weerbeeld

null Beeld

Vrijdag en de komende dagen krijgen we geen spectaculair weer. Een noordwestelijke stroming voert weliswaar onstabiele lucht aan, maar al met al valt de buiigheid in de meeste regio’s waarschijnlijk wel mee. Alleen in de nacht naar zaterdag kan het enkele uren stevig regenen, maar tegen het ochtendgloren heeft dat regengebied het land alweer verlaten.

Het zal vrijdag en in het weekend dus vaak droog zijn, waarbij wolkenvelden en zon elkaar afwisselen. In Limburg heeft de zon het vrijdagochtend nog erg moeilijk. De storing die een groot deel van de donderdag voor regen zorgde, ligt dan nog boven Limburg. De zon maakt geen kans en er kan zelfs nog wat motregen vallen. De temperatuur schurkt tegen de 20 graden aan.

In het weekend wordt het 17 of 18 graden. De daling wordt mede veroorzaakt door de wind. Vrijdag waait de wind uit zuidwest tot west en is veelal matig, windkracht 3 of 4; zaterdag en zondag neemt de wind iets toe en draait bovendien naar west tot noordwest. Hierdoor stroomt iets koelere lucht het land binnen. Ook de nachten worden dan kouder, met minima die dieper landinwaarts ruim onder de 10 graden uitkomen.

Na het weekend wordt de wind zuidwestelijk en kan de temperatuur weer iets oplopen.

Meer over