WeerVrijdag 2 april

Het weerbericht voor vrijdag: Droog, maar aanmerkelijk kouder

null Beeld

Door een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden is het tot en met Eerste Paasdag bijna overal droog. Wel voert een noordelijke wind over het algemeen veel bewolking aan.

Vrijdagmiddag trekt een vrijwel aaneengesloten wolkenpakket met name over de noordelijke provincies. Mogelijk valt plaatselijk lichte regen. De zon breekt in de zuidelijke regio’s van tijd tot tijd door. Met in de middag 8 tot 13 graden is het aanmerkelijk kouder dan de afgelopen dagen, door de matige noordelijke wind is het voor het gevoel nog iets frisser.

Het weerbeeld wordt op zaterdag en Eerste Paasdag ook door een afwisseling van wolken en zonneschijn bepaald. Het aandeel voor de zon is soms erg beperkt. Door de aanhoudende wind vanaf de Noordzee blijft de temperatuur vrij laag voor begin april. In de nacht naar zondag kan het landinwaarts zelfs licht vriezen.

Vanaf Tweede Paasdag wordt het nog iets kouder, dan wordt het overdag amper 6 of 7 graden. Bovendien daalt de temperatuur hoger in de atmosfeer naar ongeveer min 30 graden, daardoor neemt de wisselvalligheid toe. Hierdoor ontstaan met gemak enkele soms stevige buien met kans op onweer, hagel en natte sneeuw. Gelukkig is naast buien ook ruimte voor de zon.

Meer over