WeerberichtVrijdag 9 augustus

Het weerbericht voor vrijdag 9 augustus: een periode met wisselvallig en koel weer

null Beeld ANP
Beeld ANP

Het warme zomerweer van de afgelopen weken gaat verdwijnen. Maandag begint een periode met wisselvallig en vrij koel weer. Geregeld vallen er buien, af en toe waait het stevig en de middagtemperatuur haalt soms niet eens de 20 graden. De overgang naar het vroege herfstweer gebeurt niet zonder slag of stoot. Vrijdag stroomt eerst nog warme en vochtige lucht over het land. Het wordt 23 tot 28 graden met in het oosten de meeste kans op zon. Talrijke buien trekken over het land, soms met onweer en forse windvlagen. De meeste buien worden in de middag verwacht, maar ook ‘s ochtends en ‘s avonds blijft het niet overal droog.

Zaterdag gaat het flink waaien. Aan zee komt een stormachtige wind te staan, windkracht 8. Windstoten kunnen in de kustregio oplopen tot 100 km/uur. De wind gaat zaterdag samen met zonnige perioden, slechts een enkele bui en maxima van 20 tot 25 graden.

Zondag neemt de wind af. Wederom zijn er flinke perioden met zon, het wordt 20 tot 25 graden en blijft droog. Vanaf maandag daalt de temperatuur en zal de paraplu vaak nodig zijn. Het wordt ronduit wisselvallig, met relatief lage temperaturen en soms stevige wind. ‘s Middags wordt het 17 tot 21 graden, soms nog iets lager.

Meer over