WeerVrijdag 9 april

Het weerbericht voor vrijdag 9 april: regenachtig weekend

null Beeld
Beeld

Na een paar bijzonder gure aprildagen met winterse buien en behoorlijk lage temperaturen, zit er de komende dagen nog absoluut geen lenteweer aan te komen. Vooral dit weekend lijkt het zelfs veelvuldig tot regen te komen en is het allesbehalve warm. Oorzaak is de passage van een actieve depressie. Zaterdagochtend ligt de kern boven Bretagne en zondag komt het weersysteem boven Duitsland uit. Vooral zaterdag en een deel van de zondag lijken erg nat te verlopen. Het is ook vrij koud, misschien zelfs wel koud genoeg voor nog wat winterse neerslag. Vrijdag valt alleen in het noorden van het land soms een beetje regen of motregen. Elders is het droog met soms ook wat zon. Het wordt 8 graden op de Waddeneilanden tot 12 of 13 graden in ­Brabant en Limburg.

Zaterdag wordt het maximaal 8 graden. Later op de dag steekt er een oostenwind op en als in de nacht naar zondag de temperatuur daalt tot net iets boven nul, valt de neerslag soms ook als natte sneeuw.

Zondag wordt het van het westen uit droog, maar vooral langs de oostgrens valt nog geruime tijd ­regen. Daar is het ronduit koud met een graad of 5. In het westen wordt het zo’n 7 graden.

In de loop van de volgende week wordt het langzaam wat zachter.

Meer over