WeerVrijdag 6 maart

Het weerbericht voor vrijdag 6 maart: buien, maar ook zon

Beeld ANP

Een westelijke stroming bepaalt voorlopig het weerbeeld en daardoor blijft het wisselvallig. Vrijdag begint met bewolking en met name in het oosten van het land van tijd tot tijd regen of motregen. In de loop van de ochtend knapt het van het westen uit op, maar in de middag en avond ontstaan verspreid over het land een paar nieuwe buien. De zon komt later op de dag voorzichtig in het westen tevoorschijn. Bij veel bewolking blijft het kwik bij 5 graden steken, komt de zon erbij dan wordt het maximaal 8 graden. In de nacht naar zaterdag blijft het op veel plaatsen droog. Tijdens brede opklaringen daalt het kwik naar 1 tot 3 graden, landinwaarts is op een beschutte plek kans op vorst aan de grond.

Zaterdag ziet het er op veel plaatsen vriendelijk uit met geregeld zon. De lucht is wel onstabiel met vooral in de middag hooguit een enkele bui. Het wordt 9 graden bij een matige westelijke wind.

Zondag verloopt met wisselende wolkenluchten en enige tijd regen. De zon kan aan het begin en einde van de dag even doorbreken. De wind waait stevig vanuit het zuidwesten, aan zee staat windkracht 6 of 7. Ondanks de wolken en nattigheid stijgt de temperatuur naar 10 of 11 graden. Na het weekend is het nog steeds wisselend met enkele buien.

Meer over