weervrijdag 6 december

Het weerbericht voor vrijdag 6 december: storing trekt over Nederland die voor regenachtige perioden zorgt

Beeld ANP

Vrijdag trekt een storing over het land, die voor ­geruime tijd voor regen zorgt. De temperatuur komt een stuk hoger uit dan de afgelopen paar dagen. In de middag wordt het 7 graden landinwaarts tot 11 graden aan de kust. Aan de kust staat een harde zuidwestenwind met zware windstoten. Die neemt wat in kracht af. In de loop van de nacht trekt de regen het land uit. Helemaal droog wordt het niet. Er blijven nog wel enkele buien vallen. De temperatuur zakt onder de bewolking niet veel met minima van 6 tot 8 graden.

Zaterdagochtend houden de buien nog aan, met name in het noorden van het land. In de loop van de middag wordt het vaker droog. Lang duurt dit echter niet.

Al in de nacht trekt een nieuwe storing voorbij met veel bewolking en regen. Die trekt zondagmiddag het land weer uit en er is kans dat de zon dan even te zien is. Door het ­naderen van een depressie gaat het later op zondag weer regenen.

Maandag neemt de wind fors toe als dit lagedrukgebied dicht bij de ­Nederlandse noordkust komt. Het blijft regenen.

Dinsdag lijkt de ­rustigste dag van de week te worden met weinig wind of regen. De dagen erna blijft het wisselvallig en zacht. Met name aan zee kan het af en toe flink waaien.

Meer over