WeerVrijdag 3 april

Het weerbericht voor vrijdag 3 april: geleidelijk meer zon

null Beeld ANP
Beeld ANP

Het koude weer van de afgelopen periode gaan we geleidelijk achter ons laten. Voor onder anderen fruittelers is dit uiteraard goed nieuws. Na een frisse nacht begint vrijdag vriendelijk met zon en wolken die elkaar afwisselen. ’s Middags wordt de bewolking dikker en heel lokaal kan hieruit wat regen vallen. Het wordt 8 tot plaatselijk 11 graden bij een meest matige westenwind, kracht 3 of 4.

In de nacht naar zaterdag zijn er brede opklaringen en het koelt flink af, met minima rond het vriespunt. In het weekend zien we geleidelijk meer zon en het blijft overal droog. De temperatuur loopt zaterdag al op naar 12 graden in het noorden tot lokaal 14 in het zuiden.

Zondag doet het weer er een flinke schep bovenop, want met een meest matige zuidoostenwind wordt het 17 tot lokaal 20 graden in het zuiden van het land. Ideaal weer om eens lekker in en om het huis bezig te zijn, want veel meer dan dat kunnen we nu niet doen.

Het zonnige weer raken we op maandag geleidelijk kwijt, want vanuit het westen neemt de bewolking verder toe en in de avond volgt regen. Wel blijft het zeer zacht, met 16 tot 19 graden.

De dagen daarna lijkt het zeer zachte weer aan te houden en er is flink wat ruimte voor de zon. Aan de temperatuur verandert niet veel, die ligt veelal tussen 15 en 18 graden.

Meer over