Weerbericht29 november

Het weerbericht voor vrijdag 29 november: van droog naar koud

null Beeld ANP
Beeld ANP

De herfst loopt aanstaande zaterdag op zijn eind, voor de meteorologen. De cijfers laten nu al zien dat de herfst van 2019 nat, vrij zonnig en net iets te zacht is geweest.

Vrijdag is het weerbeeld nogal wisselend. De zon schijnt van tijd tot tijd, vooral land­inwaarts. Vooral in de kustprovincies valt ook een bui. De temperatuur ligt vrijdagmiddag tussen de 7 en 9 graden, dat is vrij gebruikelijk voor eind november.

Het weekeinde wordt het gevoelig kouder. Tijdens opklaringen daalt het kwik in de nacht en vroege ochtend in het binnenland tot rond of net iets onder nul. Bij deze waarde kan het plaatselijk glad zijn, met name op bruggen.

Zowel zaterdag als zondag begint koud. Op sommige plaatsen komt mist voor. De zon maakt het aangenamer en schijnt zaterdag van tijd tot tijd. Zaterdagmiddag loopt de temperatuur uiteen van 5 graden in Maastricht tot 7 vlak bij zee. De wind houdt het vrij kalm en komt uit uiteenlopende richtingen.

Zondag wordt het in de middag met moeite 5 of 6 graden in de kust­streken. In Limburg wordt het maximaal 3 graden. De zon gaat vaker schuil achter de bewolking, met name in het zuiden. In het noorden is het zondagochtend plaatselijk mistig.

Meer over