Het weerVrijdag 29 mei 2020

Het weerbericht voor vrijdag 29 mei: veel zon

Vrijdag verloopt op veel plaatsen in ons land ronduit zonnig. De temperatuur loopt, na een regionaal frisse nacht, snel op en bereikt ’s middags waarden tussen 17 graden op de Wadden tot 23 graden in het zuiden van het land. Op de warmste plaatsen ontstaan uiteindelijk wel enkele vriendelijke stapelwolken, maar voor veel schaduw zullen die niet zorgen. 

Het hogedrukgebied dat vrijdag verantwoordelijk is voor het zonnige weer in ons land, schuift vanaf de Centrale Noordzee op naar het zuiden van Scandinavië. Hierdoor draait de wind bij ons naar het oosten, waardoor geleidelijk warmere lucht wordt aangevoerd. 

Zaterdag komt de temperatuur vrijwel overal ruim boven 20 graden uit. In het zuiden van het land kan het zelfs zomers warm worden, met maxima rond 25 graden. 

Ook Tweede Pinksterdag verloopt vooral in het zuiden zomers warm, met op de warmste plaatsen ruim 26 graden. Alleen Eerste Pinksterdag is het een fractie koeler, al wordt het evengoed op de meeste plaatsen ruim 20 graden. De wind waait meestal matig uit het noordoosten tot oosten; alleen de zon zien we niet meer zo uitbundig schijnen als op vrijdag. Velden met sluierwolken trekken regelmatig over ons land en zeker in de warmste gebieden kunnen ook stapelwolken ontstaan.

Meer over