WeerVrijdag 28 februari

Het weerbericht voor vrijdag 28 februari 2020: wisselend bewolkt

null Beeld ANP
Beeld ANP

De winter heeft zijn sporen achtergelaten, want op diverse plaatsen in het land is natte sneeuw gevallen. In de Limburgse heuvels was het koud genoeg om een dun sneeuwdek te vormen. Het mooie witte landschap bracht daar het wintergevoel.

De vrijdag verloopt wisselend bewolkt en de temperatuur stijgt in de middag naar 7 graden. Er staat een matige en langs de kust vrij krachtige zuidwestenwind. Aan het einde van de middag en begin van de avond volgt vanuit het zuidwesten regen en mogelijk valt in het noordoosten wat natte sneeuw. Later in de nacht wordt het droog en klaart het wat op. De temperatuur daalt naar 3 graden.

Zaterdag is het grotendeels bewolkt en zijn er perioden met regen. Het wordt zacht, met een temperatuur van 11 tot 13 graden. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig, aan zee mogelijk stormachtig en er kunnen windstoten tot 90 km per uur voorkomen.

Zondag begint droog met wat zon, maar de bewolking neemt snel toe en in de middag volgt regen. De maxima liggen rond 8 graden, bij een stevige wind uit het zuidwesten. Begin volgende week wordt het rustiger, ook blijft het vaker droog en de zon schijnt van tijd tot tijd. Overdag ligt de temperatuur tussen 6 en 9 graden, ’s nachts kan het vooral landinwaarts licht vriezen. De wind neemt iets af.

Meer over