Het Weer27 december 2019

Het weerbericht voor vrijdag 27 december: tijdelijk kouder

null Beeld Hollandse Hoogte / Siebe Swart luchtfotografie
Beeld Hollandse Hoogte / Siebe Swart luchtfotografie

Vrijdag begint in het zuiden van het land met bewolking en wat lichte regen en motregen. In het noorden komen opklaringen voor waarin het licht vriest en mist voorkomt. In de loop van de ochtend wordt het in het zuiden droog en winnen de opklaringen vanuit het noorden terrein.

Later op de dag lost ook de mist in het noorden op en schijnt overal de zon. In de gebieden waar het lang grijs blijft, wordt het niet warmer dan 2 tot 4 graden, in de zon wordt het een graad of 7. In de avond en nacht naar zaterdag komen verspreid brede opklaringen voor. Met name landinwaarts daalt het kwik tot onder 0, ook ontstaat op de koudste plaatsen opnieuw mist.

Zaterdag begint lokaal grijs. Later schijnt overal wel van tijd tot tijd de zon. In de mist komt het kwik iets boven 0 uit, in de zon wordt het 5 graden. Zondag is een herhaling van zetten met op de koudste plaatsen opnieuw mist.

Na het weekend blijft het nog een aantal dagen droog, maar de wind draait wel van oost naar zuidwest. Zachtere lucht stroomt daardoor over ons land uit, waardoor het ‘s nachts niet meer vriest. Overdag liggen de maxima rond 9 graden. Na de jaarwisseling komen ook storingen weer dichterbij en neemt de kans op wind en regen toe.

Meer over