Het weer25 oktober 2019

Het weerbericht voor vrijdag 25 oktober: tijd om afscheid te nemen van het zachtere weerbeeld

Beeld AFP

Langzaam maar zeker moeten we afscheid gaan nemen van het zachtere weerbeeld. Vanaf zondag stroomt er koelere lucht over het land en wordt de maximumtemperatuur flink gedrukt. Vrijdag wordt het nog 14 tot 16 graden en is het zacht voor de tijd van het jaar. Het is wisselend bewolkt, maar regionaal is de bewolking vaak dun en komt de zon tevoorschijn. In de middag wordt vooral in het westen de bewolking wat dikker, maar het blijft vrijwel overal droog. De wind is matig tot vrij krachtig uit zuidelijke richtingen. In de avond neemt de wind sterk toe. Vooral aan zee en op de Waddeneilanden wordt het onstuimig met een harde tot stormachtige wind. Ook komen er windvlagen voor die zo’n 90 km/uur kunnen bereiken.

In de nacht neemt de wind nauwelijks af en zaterdag overdag is het winderig, ook boven land. Wel is het droog en breekt soms de zon door. Met zo’n 17 of 18 graden is het opnieuw ronduit zacht. In de loop van de avond neemt vanuit het westen de bewolking toe en gaat het regenen. In de nacht trekt de regen verder over het land.
Zondag zitten we in beduidend koelere lucht en het wordt slechts een graad of 12. Ook valt er hier en daar een bui. In de nieuwe week is het zo’n 10 en 12 graden. In de nachten neemt de kans op vorst toe. Het blijft wel grotendeels droog.

Meer over