Het Weer24 mei 2019

Het weerbericht voor vrijdag 24 mei: fraai lenteweer voor de meesten

Wolken maken plaats voor de zon. Beeld anp
Wolken maken plaats voor de zon.Beeld anp

Met geregeld zonneschijn is het vrijdag voor veel mensen fraai lenteweer. Het blijft op de meeste plaatsen droog, alleen in het zuidoosten is vrijdagmiddag kans op een enkele bui. De temperatuur stijgt in de middag naar 18 graden vlak aan zee tot 23 verder landinwaarts. De wind draait in de loop van de dag naar het noordwesten en neemt toe naar matig, windkracht 3 of 4. Voor hooikoortspatiënten is het bij dit droge en warme weer minder gunstig. Het aantal graspollen is in deze fase van mei vrij hoog, dus hebben ze meer last van klachten zoals jeukende ogen en niesbuien.

Komend weekend blijft het op veel plaatsen droog. Wel gaat de zon vaker schuil achter de bewolking, vooral verder landinwaarts. Langs de kust schijnt de zon vaker. Met een matige noordwestenwind stroomt minder warme lucht over ons land uit. Op zaterdagmiddag wordt het hooguit 20 graden in het zuidoosten van het land, langs de kust is het met 16 graden frisser.

Zondag zijn er wolkenvelden te zien, de zon breekt slechts af en toe tussen de wolken door. Op veel plaatsen blijft het tot in de avond droog. Alleen in het noorden valt mogelijk een beetje motregen. Zondagmiddag wordt het ongeveer 17 graden bij een matige westenwind.

Na het weekend is het wisselvallig en nog iets frisser.

Meer over