WeerVrijdag 24 april

Het weerbericht voor vrijdag 24 april: zonnig met sluierwolken, wel frisser

Strandgangers waaien uit op Scheveningen. Beeld ANP
Strandgangers waaien uit op Scheveningen.Beeld ANP

Het stralend zonnige weer van de afgelopen periode raken we kwijt. Een hogedrukgebied dat hiervoor verantwoordelijk was, verliest zijn grip op ons weer en verplaatst zich naar Groenland. Het leidt ertoe dat bij ons de wind uit het noorden gaat waaien. Hiermee wordt minder zachte en vooral ook vochtigere lucht vanaf de koude Noordzee aangevoerd.

Dit is op vrijdag al merkbaar, want hoge wolkenvelden sieren de lucht. De zon schijnt wel volop, maar de temperaturen komen wat lager uit dan de afgelopen dagen. Het wordt 13 tot 17 graden in het noorden en 18 tot 21 graden elders in het land. Er staat een zwakke tot matige noordenwind.

In het weekend is het vrij zonnig, alleen op zaterdag komt vooral in het noorden meer bewolking voor. Het wordt in het zuiden vrij zacht met 15 tot lokaal 19 graden, in het noorden is het met 12 tot 15 graden een stuk frisser. Koningsdag lijkt een vriendelijke weerdag te worden. Zon en wolken wisselen elkaar af en met een matige noordenwind wordt het ’s middags van noord naar zuid 14 tot 18 graden. De dagen daarna zien we de kans op enkele buien toenemen, maar de zon schijnt ook geregeld. Met 12 tot maximaal 15 graden is het fris voor de tijd van het jaar.

Meer over