Het weer21 februari 2020

Het weerbericht voor vrijdag 21 februari: wisselend bewolkt

null Beeld ANP
Beeld ANP

Na een grotendeels grijze donderdag met in de avond de passage van een aantal stevige buien en zware windstoten, ziet het weerbeeld er vrijdag een stuk droger en vriendelijker uit. Op veel plaatsen schijnt de zon tussen de wolkenvelden door en is het met 9 graden opnieuw zacht. Er staat een matige, aan zee harde zuidwestenwind. In de namiddag en avond neemt vanuit het noorden de bewolking toe, vooral in het noordwesten kan later wat regen vallen. De wind komt uit het westen en is matig, langs de kust hard. In de nacht naar zaterdag is het overwegend bewolkt en liggen de minima tussen 6 en 8 graden.

Het carnavalsweekend wordt volgens onze prognose erg wisselvallig. Op beide dagen valt er geregeld ­regen of motregen, maar op zondag zien we wellicht de zon even. Er staat een vrij krachtige, aan zee soms harde zuidwestenwind. De maxima liggen tussen 10 en 12 graden.

Ook na het weekend houdt het wisselvallige weer aan. De wind blijft stevig waaien uit het westen of zuidwesten en de temperatuur daalt iets. Mogelijk valt er dan weer een enkele licht winterse bui.

Meer over