Het weerVrijdag 145mei 2020

Het weerbericht voor vrijdag 15 mei: vriendelijke vrijdag

null Beeld

Een hogedrukgebied in de buurt van de Britse Eilanden met een uitloper tot over onze omgeving, zorgt voor rustig en grotendeels droog weer. Storingen met neerslag en soms veel wind trekken over Noord- en Zuid-Europa. Door gebrek aan neerslag en dagelijkse verdamping, loopt het neerslagtekort in ons land gestaag op.

Na een frisse nacht, met in het binnenland lichte vorst, volgt een vriendelijke vrijdag. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en met een zwakke tot matige noordenwind wordt frisse lucht vanaf de Noordzee aangevoerd. Het kwik stijgt naar 13 graden in het noorden tot 15 graden in het zuiden van het land. Lokaal valt in het noorden een buitje.

In het weekend draait de wind naar het westen en verdwijnt de koude lucht. Zaterdag blijft het op een enkele bui na droog en komt de temperatuur al iets hoger uit. Het wordt van noord naar zuid 14 tot 16 graden en de zon schijnt geregeld.

Na zaterdag wordt het in snel tempo een heel stuk zachter. De temperatuur loopt vanaf zondag op naar 14 tot 20 graden en met flinke zonnige perioden is het aangenaam lenteweer.

Maandag zorgt een zwakke storing voor een verhoogde buienkans in het noorden van het land, elders blijft het droog.

Meer over