Het weerVrijdag 15 maart

Het weerbericht voor vrijdag 15 maart: even volhouden, de lente keert terug

null Beeld null

Na vele dagen met regen en veel wind, lijkt het volgende week lenteachtig te worden. De 20 graden is nog niet in zicht, maar in ieder geval wordt het zonniger en droger. We moeten er nog wel even op wachten, want het kost even tijd voordat een hogedrukgebied de forse weersverbetering brengt. Tot en met maandag is de paraplu daarom nog geregeld nodig en waait het af en toe stevig.

Vrijdag regent het vooral in de ochtend. ’s Middags vallen er nog enkele buien, maar zijn er ook langere droge perioden. Het waait stevig, 5 tot 7 Bft, met af en toe forse windvlagen. Het wordt 11 tot 13 graden.

Zaterdag wordt de meeste regen en wind verwacht. In een groot deel van het land wordt het een kletsnatte ochtend en volgens de huidige berekeningen regent het in de noordelijke provincies ook ’s middags nog flink door. De regen gaat samen met een forse zuidwestenwind. In het binnenland staat windkracht 5 of 6, in de westelijke provincies en in Friesland is de wind geregeld hard, 7 Bft. Nog harder waait het op het strand en op de Waddeneilanden: stormachtig, 8 Bft, met windstoten tot 90 km/uur.

Zondag is het ook nog wisselvallig weer. De buien, soms met onweer en windstoten, worden echter afgewisseld met zonnige momenten en regenbogen. Dat ziet er net wat vriendelijker uit.

Meer over