WeerVrijdag 13 maart

Het weerbericht voor vrijdag 13 maart: droger en rustiger

De afgelopen dagen was het ronduit wisselvallig, maar vanaf komend weekend zal dit geleidelijk veranderen. Een hogedrukgebied boven Centraal-Europa krijgt meer vat op ons weer, waardoor het droger en rustiger wordt.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Vrijdag begint met veel bewolking en buien, maar deze trekken geleidelijk naar het zuiden weg. In de middag wordt het vanuit het noorden droger en er komt steeds meer ruimte voor de zon. Er staat een matige tot langs de kust harde westenwind. In de middag neemt de wind iets af en het wordt 9 graden. In de avond en nacht zijn er opklaringen en koelt het af naar 3 tot -1 graden. Lokaal kan een mistbank ontstaan.

Zaterdag is het meest bewolkt en plaatselijk kan een bui vallen. De wind komt uit het zuiden en is overwegend matig. De temperatuur stijgt naar 9 of 10 graden.

Zondag hebben wolkenvelden de overhand en blijft het nagenoeg droog; soms is er ook ruimte voor de zon. Het wordt met 14 graden in de middag vrij zacht.

Na het weekend houdt het rustige weer aan met vooral maandag veel ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 11 graden. De wind komt uit het noordwesten en is meest matig van kracht. Daarna lijkt het rustige weer aan te houden. De nachten verlopen soms fris, mogelijk met nachtvorst. De maximumtemperatuur ligt rond 11 graden.

Meer over