WeerVrijdag 12 juni

Het weerbericht voor vrijdag 12 mei: warm lenteweer

Het is bijzonder droog in Nederland en ondanks de regen van de afgelopen periode, blijft het neerslagtekort enorm. Momenteel is het landelijk neerslagtekort zo’n 164 millimeter. En hoewel er de komende dagen buien worden verwacht, houdt de extreme droogte aan.

Na een rustige nacht volgt een zomerse donderdag. De zon schijnt op de meeste plaatsen volop en met 23 tot 28 graden wordt het op de meeste plaatsen zomers warm. In de loop van de middag en het begin van de avond kan in het uiterste zuidwesten een (onweers)bui ontstaan. De wind komt uit het zuidoosten en is matig van kracht.

Op zaterdag worden met een zuidenwind wolkenvelden aangevoerd, maar de zon krijgt ook voldoende ruimte. Het wordt van west naar oost 25 tot 29 graden. Vooral in het noordoosten kunnen later in de middag enkele pittige regen- en onweersbuien vallen.

Nog meer regen- en onweersbuien worden op zondag verwacht, opnieuw vooral in het noordoosten. Met een naar west draaiende wind wordt koelere lucht vanaf de Noordzee aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 18 graden aan zee tot lokaal 25 graden in het oosten van het land. Na het weekend blijft het vrij warm met kans op een bui.

Meer over